6
NOV.
INTERCOMARCAL: SERRA DEL MONTSIÀ. LA FORADADA.
8:00 h
Auditori (Autobús)
** Moderat

ENCARREGAT
CECS


PREUS PER PERSONA
10


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
2 de Novembre


DISTÀNCIA
15 km


ASCENS ACUMULAT
910 Km


DESCENS ACUMULAT
870 Km


TEMPS EFECTIU DE MARXA
4:00 h


DESCRIPCIÓ

La serra del Montsià és un conjunt muntanyós, paral·lel al litoral mediterrani, situat al sud de lesTerres de l'Ebre. Serralada relativament alta i molt a prop de la línia de costa, la serra del Montsià és un punt de referència geogràfic i privilegiat mirador de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Baix Maestrat i Ports.

El cims més alt es la Torreta (764 metres).

Administrativament la serra del Montsià es troba dividida entre els termes municipals d'Alcanar, Ulldecona, Freginals, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Aquest espai natural vora el litoral, malgrat l'elevada freqüentació humana que ha sofert i alguns incendis, es manté poc alterat, raó per la qual ha estat inclosa dins el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya PEIN (en data de 6/3/2000) que li atorga unes directrius per protecció del Medi natural i del Paisatge. Actualment l'excursionisme, la cacera, l'escalada i la B.T.T. són les úniques activitats permeses dins del PEIN del Montsià.

Sant Carles de la Ràpita-Freginals
tinerari:
Nacional 340 Sant Carles, qm. 1072,400-Aparcament Àrea Recreativa-Font del Burgar-La Foradada (684 m)-Mas de Mata-Redona-Pic de Matarredona (619 m)-Font d'Andara- Lo Corral Nou-Mas dels Canyerils-Freginals.