Taula per a valorar la dificultat d'una excursió

En aquesta taula trobareu les claus simbolitzades amb **** el nivell de dificultat de les nostres excursions. Fem les excursions en grup així que abans de triar una exucrsió cal veure si estem preparats per fer-la. 

CEC

Grau

Tipus de terreny, orientació i experiència

Longitud

Longitud


-

MOLT FÀCIL

Camí ampli, pista forestal o assegador, còmode de seguir. Senyalització innecessària. No hi ha problemes de cap tipus en tot el recorregut. No es necessiten elements d'orientació, bastant una simple descripció. 
No es requerix experiència ni habilitats particulars.

Curta
<10 km

Suau
<300 m


*

FÀCIL

Camí o senda de vianants ben visible, fàcil de seguir. Sòl típic de senda, de terra, pedruscall o praderia. Senyalitzat amb marques de pintura o amb fites de pedres en els punts més confusos. Sense problemes d'orientació, en general. 
És convenient tindre alguna pràctica excursionista. 

Moderada
10 a 15 km

Mitja
300 a 600 m


**

MODERAT

Camí de muntanya, terra irregular, pedregós, que requereix posar una certa atenció al caminar. És necessari estar atent per a no perdre el camí en diversos trams (encreuament de praderies, zones pedregoses, de matoll, etc). Convenient brúixola i pla excursionista. Es necessita un mínim d'entrenament físic i coneixements generals d'excursionisme.

Moderada
10 a 20 km

Mitja alta
600 a 900 m


***

EXIGENT

Senda sense senyalitzar, o senyals perdudes o borroses en bona part. Terra irregular. Aigua potable escassa. Zones habitades allunyades. La senda es perd a vegades i són necessaris brúixola i pla topogràfic per a poder-ho seguir. Problemes puntuals en el recorregut (encreuament de rius o rierols, vessants abruptes, matoll espés, etc). Per a persones entrenades i amb coneixements d'orientació.

Llarga
20 a 25 km

Dura
900 a 1200 m


****

FATIGÓS

Senda de muntanya, inexistent a vegades, amb trams en cornisa o en grans vessants inclinades. Trams de pedreres i penyals que pot exigir la utilització de les mans per a progressar en algun punt. Ombra i aigua potable escasses. Allunyament de llocs habitats. És necessari estar atent a les condicions meteorològiques. Pla i brúixola necessaris. Necessària experiència per a desembolicar-se en la naturalesa lliure i coneixements d'orientació.

Llarga
25 a 30 km

Dura
1200 a 1500 m


*****

MOLT FATIGÓS

Senda o simple pista de muntanya, a vegades inexistent. Ombra i aigua escasses. Allunyament de llocs habitats. Es requerixen elements d'assegurament en algun punt. Atenció a les condicions meteorològiques. Necessaris pla i brúixola. Per a persones ben entrenades, amb bona experiència i coneixements tècnics.

Molt Llarga
30 a 40 km

Molt dura
1500 a 1800 m


******

EXTENUANT

Molt dura
> 1800 m