17-18
JUNY
RIU GUADALAVIAR I VISITA CULTURAL A TEROL
8,00
Auditori / Autobús
* Fàcil

ENCARREGAT
ÁLVARO RODRÍGUEZ


PREUS PER PERSONA
85 € Inclou autobus, allotjament a mitja pension a Terol i alquiler dels patins.


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
DIVENDRES 09 DE JUNY


DISTÀNCIA
6,5 km


ASCENS ACUMULAT
100 m


DESCENS ACUMULAT
100 m


TEMPS EFECTIU DE MARXA
2:00 h


DESCRIPCIÓ

JUNY 17-18 / CAP DE SETMANA / 8:00 h – ÁLVARO RODRÍGUEZ ★ (Fàcil)

RIU GUADALAVIAR I VISITA CULTURAL A TEROL

Cap de setmana molt lúdic i cultural per Terol. El dissabte arribarem fins al barri de Sant Blas de Terol i realitzarem una curta però espectacular ruta pel riu Guadalaviar des de Sant Blas fins a l'Embassament de l’Arquillo. Aquests tres quilòmetres que té la ruta ens sorprendràn per la espectacularitat del recorregut.

Descripció de la ruta: Eixirem del Barri de Sant Blas i just en el començament de la ruta creuarem el riu i arribarem a la font de la Senyoreta, deu que ix de sota la roca, remuntarem un curt trajecte camp a través aquest barranc i en lleugera pujada caminarem per la cresta que domina el riu Guadalaviar, en tres quilòmetres arribarem a l'embassament de l’Arquillo on agafarem uns patins de platja o caiac i remuntarem la cua de l'embassament d'uns tres quilòmetres, on gaudirem d'un canó impressionant i del bany en una de les millors aigües per a açò.

Dinarem i tornarem al embarcadero per a tornar al camí fluvial del Guadalaviar, aquesta vegada pel riu en la sendera perfectament practicable per a gaudir dels seus paratges fins a arribar de nou al Barri de Sant Blas.

L'autobús ens acostarà fins a la localitat de Gea d'Albarracín on visitarem alguns dels trams més impressionants de l'aqüeducte romà que unia les localitats d'Albarracín i Cella d'uns 25 km de longitud, autèntica obra d'enginyeria. Si hi ha temps visitarem el museu de l'aqüeducte i la font de Cella. En acabar l'autobús ens portarà fins a Terol on tindrem l’allotjament en habitacions dobles a mitja pensió, i podrem gaudir de la nit de la ciutat.

El Diumenge visita cultural per la ciutat. Un guia ens explicarà amb tot detall la monumental ciutat i els seus punts mes emblemàtics com la Catedral, les Torres mudèjars, els aljubs subterranis de la Plaça el Torico, la portada d'aigües des de la Penya el Macho fins a la ciutat i com no, els amants de Terol i la resta de monuments de la ciutat.