19-20
NOV.
Paisatges de Tardor a la Terra Alta
07:00 h
Auditori (Autobús)
** Moderat

ORGANITZA
Tica Fabregat i Pili Rico


PREUS PER PERSONA
70€ (inclou visita als cellers) 


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
11 de novembre


DISTÀNCIA
13,7/10,5 km


ASCENS ACUMULAT
650/250 km


DESCENS ACUMULAT
650/250 km


TEMPS EFECTIU DE MARXA
4:00/2:30 h


DESCRIPCIÓ

La Terra Alta, la comarca més meridional de la vinya catalana, veu sobresortir enmig del seu paisatge rural dues autèntiques joies del modernisme:els cellers cooperatius de Gandesa i el de Pinell de Brai. Constitueixen, sense cap dubte, els dos majors exemples de la consagració de l’arquitecte César Martinell, que encara avui projecta, amb aquestes obres, la Terra Alta al mon. Visitarem aquets temples del vi on farem un tast. Estes mateixes terres van ser l’escenari d’un dels pitjors enfrontaments militars de quants han tingut lloc en el nostre país. Recorrerem alguns dels seus llocs mes anomenats per la contornada de Gandesa i les serres de Cavalls i Pandols.

Itinerari dissabte 19: Barranc del Pinell-Barranc de Pàndols-Mas dels Anglesos-Santa Magdalena-Monument a la Pau (Cota 705)-Racó de l’Abadejo-Muntaneres-Camí de Gandesa-El Pinell de Brai.

Itinerari diumenge 20: Prat de Comte-La Salve-La Fontcalda-Vall de la Jepa-Estació de Prat de Comte-Via Verda-Bot. Allotjament: Alberg Ca la Jepa en Prat de Comte.