5
FEB.
Intercomarcal: Sant Joan-Les Mallades-Xodos
8
Auditori/Autobús
** Moderat

ENCARREGAT
SASE


PREUS PER PERSONA
25 € inclou el dinar i l’autobús


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
DIVENDRES 27 DE GENER


DISTÀNCIA
10,5 km


ASCENS ACUMULAT
400


DESCENS ACUMULAT
620


TEMPS EFECTIU DE MARXA
3,30


DESCRIPCIÓ

INTERCOMARCAL: SANT JOAN DE PENYAGOLOSA-MAS DE LES MALLADES-XODOS.

 

 Eixim de Sant Joan i prenem el camí que creuant el barranc de la Pegunta arriba al campament Lloma Velà, continua fins al barranc de l'Antona i ascendeix al costat d'ell fins a arribar al mas de Benages Vell, on seguim la pista forestal que ens porta al mas de Sanaüja.

 Ací prenem la pista en direcció al Pla de la Creu, per a abandonar-la al poc per un camí que ens portarà al mas de les Mallades, tan volgut per la nostra companya Rosa García. Les vistes cap al pic de Penyagolosa i cap al sud són àmplies i meravelloses.

 Continuem fins al collet de la Moleta de Gargant, des d'on la senda descendeix decididament a cercar la font del Fontanal de Dalt , la més cabalosa del Fontanal i el mas del Sord. Des del proper mas de Els Colejals, la senda baixa al frondós barranc del Mas de Vela, contínua al costat del barranc, passa pel Pou de la Canaleja i arriba a la Caseta de Ximo el Sastre.

 Al poc enllacem amb el GR 33 que seguim fins al Peiró de la Vega, on ho abandonem per a pujar a Xodos pel Camí dels Pelegrins.

 

Itinerari: Sant Joan de Penyagolosa-Les Saleres-Barranc de l’Antona-Mas de Benages Vell-Mas de les Mallades-El Fontanal-Mas del Sord-Pou de la Canaleja-Peiró de la Vega-Xodos.

 

Observacions: Com celebrarem els 10 anys de les Intercomarcals, hem pensat fer un dinar de germanor i dinarem tots junts al restaurant-bar Porcar, de Xodos.