4
JUNY
Infantil: Voltants de Sant Joan i visita a les Mallaes
9 am
Auditori / Autobús
** Moderat

ENCARREGAT
MERXE IZQUIERDO


PREUS PER PERSONA
XIQUETS 5€. ADULTS 15€


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
dimecres 31 de maig


DISTÀNCIA
9,5 KM


ASCENS ACUMULAT
380 m


380 m


TEMPS EFECTIU DE MARXA
4,5 h.


DESCRIPCIÓ

 Xiquets i xiquetes, per al diumenge 4 de Juny vos propose una excursió per un lloc que tots coneixem prou bé: l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa. Però ho recorrerem amb una mirada diferent, es tracta de ser exporadors i buscar pausadament tota mena de cosetes meravelloses que fan d'aquest indret un lloc especial que tant ens agrada i a on mai ens cansarem d'anar.   Esta excursió està pensada per als xiquets de veritat o per al que portem dins.
 
  Anirem per la Pegunta i tornarem per la Teixera. Estos dos barrancs són dignes de recorrer tranquil·lament i mirar les seues formacions rocoses i la gran varietat de plantes que hi creixen. Els cartells informatius del barranc de la Pegunta ens ajudaran a reconèixer la flora més significativa, així com els usos i costums que es donava antigament per a l'aprofitament dels seus recursos.
 
  Una vegada en la zona alta, per la base del pic Peñagolosa, ens acostarem a visitar Les Mallades que és el refugi que tenim tots els socis del Centre Excursionista. Fa molts anys es va començar la seua reconstrucció amb l'esforç dels socis, ara seguixen les obres, esta vegada amb ajuda professional. Està en un lloc meravellós amb impressionants vistes al Penyagolosa i cap a la Plana. Tenim este refugi amb la finalitat de l'ús i gaudi de tots els socis, així com perquè siga utilitzat com a tal en cas de necessitat per qualsevol que per allà es trobe amb clima advers.
 
  Per eixa zona veurem unes quantes masies, la més alta de totes La Cambreta, i trobarem uns petròglifs que són uns gravats en pedra molt antics i d'origen desconegut.   Deixant a un costat la masia baixarem cap a la font de la Cambreta, on disfrutarem una estoneta de la bondat d'este racó humit i fresc.   Acabarem l'excursió  caminant  pel barranc de la Teixera en direcció a Sant Joan, passant per la Lloma del Conill.