1
OCT.
DIA DE LA MUNTANYA NETA: EL DESPOBLAMENT DE LES COMARQUES INTERIORS.
8
Auditori / Autobús
** Moderat

ENCARREGAT
CEC


PREUS PER PERSONA
15


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
27 set


DISTÀNCIA
8


ASCENS ACUMULAT
550


DESCENS ACUMULAT
550


TEMPS EFECTIU DE MARXA
3:30


DESCRIPCIÓ

OCTUBRE 01 / DIUMENGE / 8:00 h – CEC ★★ (Moderada)

 

DIA DE LA MUNTANYA NETA: EL DESPOBLAMENT DE LES COMARQUES INTERIORS.

 

La falta d'oportunitats laborals i de serveis, ha motivat que l'interior de la província de Castelló perda població d'una manera creixent. Els pobles de les nostres muntanyes tenen cada vegada menys habitants, i el món rural que habita als masos, està en franca regressió. El problema és molt greu, ja que més de la meitat dels pobles del País Valencià en risc de despoblació són castellonencs.

Les diferents administracions, tant local, com provincial i autonòmica, tracten de revertir aquesta situació amb mesures fiscals, econòmiques i projectes d'inversió que necessiten dels fons de la Comunitat Econòmica Europea., que ajuden sobretot a les explotacions agràries.

Tot açò afecta molt especialment a la nostra pràctica excursionista, ja que els antics camins que uneixen les masies entre si i amb els pobles, així com l'accés a les fonts, molins, coves, etc, van desapareixent envaïts per la malea degut a la falta de trànsit.

 

Itinerari: Fredes-Mas del Pixón-Portell de l’Infern-Barranc del Salt-Salt de Robert-Fredes.

 

El divendres 29 de setembre, Rafael López-Monné donarà una conferència a les 19:30 hores, a l’edifici de la Unión de Mutuas de la avinguda de la Mare de Déu del Lledó 69 de Castelló, amb el títol “Camins tradicionals”.

 

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIMECRES 27 DE SETEMBRE