28-29
OCT.
Begís
7,30
Pendent de Auditoridecidir
** Moderat

ENCARREGAT
Paqui Franco


PREUS PER PERSONA
-


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
-


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

OCTUBRE 28-29 / CAP DE SETMANA / 7:30 h – PAQUI FRANCO ★★ (Moderat).

 

RECORREGUTS PER BEGÍS.

 

Dissabte: Font de los Cloticos. Peñaescabia. Senda de los Tajos. Barranc del Resinero. Camping.

Aquest recorregut és un dels més emblemàtics de la comarca de l’Alt Palància.

Començarem l’excursió en la font dels Cloticos, una pista ens portarà a una caseta forestal ja abandonada. A l’esquerra per una senda molt ombrejada, arribarem a la base de la Peñaescabia (1331 m). La pujada en zig-zag no presenta cap dificultat.

Imprescindible contemplar les meravelloses vistes dalt del cim. Tenim 360º de visibilitat i podem gaudir de pobles com El Toro; Barraques, Toràs, Begís, Ragudo, Pina. La Serra Calderona, Espadà, Penyagolosa, Santa Bàrbara, Peña Juliana.

Passejarem per tota la penya on trobarem el punt geodèsic i les trinxeres de la guerra civil. Un gir a la dreta ens durà a la “senda de Los Tajos” (el nom ve per trobar-se alguns teixos).

En pocs metres ens endinsarem en el Barranc del Resinero: paratge d’excepcional bellesa, únic i millor conservat. Pins, savines centenàries, ginebres, ens acompanyaran tot el camí, haurem de creuar-lo una i altra vegada al so de l’aigua. Trobarem empremtes de dinosaure.

Després una pista alta des de la qual podrem observar el nostre recorregut, ens durà a un encreuament per anar al naixement del Palància, però nosaltres aquesta vegada caminarem fins al càmping de los Cloticos on ens allotjarem.

 

Diumenge: Càmping. Naixement del Palància. Rambla i barranc del Cascajar. Loma de la Abeja. Solana de las Viñas. Masia del Molinar

Començarem la nostra excursió per una pista forestal que després es transformarà en senda. Caminant pel costat del riu, arribarem al punt on l’aigua surt de les pedres: el naixement del riu.

Una vegada allí, ens endinsarem en la rambla Seca o barranc del Cascajar; una gola estreta, tot un espectacle on les parets s’estreteixen com volent abraçar als caminants. Anant per ella, gaudirem de la vegetació i fòssils que anirem trobant. Aquesta Rambla ens portaria al Toro, però nosaltres girarem a la dreta per la Loma de la Abeja, senda aèria dins d’un pinar i prou ombrejada. Una baixada suau en portarà al Molinar i després al càmping on podrem dinar i gaudir d’una cerveseta fresca,

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 20 D’OCTUBRE.

 

 

DATA

OCTUBRE 28-29 ★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Autobús (24 places).

DISTÀNCIA

17 km / 10 km

ASCENS ACUMULAT

549 m / 393 m

DESCENS ACUMULAT

549 m / 393 m

TEMPS EFECTIU DE MARXA

5:30 h / 4:00 h

PREU

80 €.