• 25-16
  NOV
  El Port: Refugi Caro-Puntes Polit

  7

  Auditori / Autobús

  *** Exigent

  ENCARREGAT
  PACO RIPOLLES


  PREUS PER PERSONA
  80


  TERMINI D'INSCRIPCIÓ
  17 nov.


  DISTÀNCIA
  17/18


  ASCENS ACUMULAT
  600/450


  DESCENS ACUMULAT
  600/1220


  TEMPS EFECTIU DE MARXA
  5,30/6,00


  DESCRIPCIÓ

  NOVEMBRE 25-26 / CAP DE SETMANA / 7 h – Paco Ripollés ★★★ (Exigent)

   

  EL PORT: REFUGI CARO – PUNTES DE POLIT – ALFARA DE CARLES.

   

   

  El primer dia, eixirem de l’Esquirol cap a la font del Mascar. on agafarem la senda que ascendeix a la Mola de Catí. Entre una espessa pineda arribarem a la font de Bunyols. tenint als nostres peus el barranc de la Paridora. Seguirem per sendera menys trepitjada cap a les Puntes de Polit, meravellós mirador del barranc del Regatxol que més a baix donarà naixement al nostre benvolgut riu Ulldemó. En el retorn a l’Esquirol, passarem pel Pi de les Cinc Branques i el Pla d'Avària, capçalera i origen del Regatxol.

   

  El segon dia eixirem de l’Esquirol i seguirem el GR-171 pel barranc de la Vallfiguera fins al Bassis de la Solana. Ací ens desviarem pels Erms de Beco fins a la Cova Pintada per esplèndides sendes que ens permeten gaudir de tota la bellesa del Port. Seguirem cap al Toscar, amb les seues abundants fonts, visitarem el Castell de Carles i passant per la font del Rouret i el Pla dels Castellassos, arribarem finalment a Alfara de Carles

   

  Itinerari dissabte 25: Refugi Caro Nou-Font del Mascar-Font de Bunyols-Puntes de Polit-Pi de les Cinc Branques-Pla d’Avària-Refugi Caro Nou.

   

  Itinerari diumenge 26: Refugi Caro Nou-Font dels Bassiets-Erms de Beco-Cova Pintada-El Toscar-Castell de Carles-Font del Rouret-Pla dels Castellasos-Alfara de Carles.

   

  DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE

   

 • 3
  DES
  Travessa de les Agulles de Santa Àgueda

  Pendent de decidir

  ***** Molt Fatigós

  ENCARREGAT
  Paco Navarro


  PREUS PER PERSONA
  0


  TERMINI D'INSCRIPCIÓ
  29 nov.


  DISTÀNCIA
  8


  ASCENS ACUMULAT
  530


  DESCENS ACUMULAT
  530


  TEMPS EFECTIU DE MARXA
  5


  DESCRIPCIÓ

  DESEMBRE 03 / DIUMENGE / 8:00 h – Paco Navarro ★★★★/★★ (Fatigosa/Moderada)

   

  PUJADA A L’AGULLOT I TRAVESSA DE LES AGULLES DE SANTA ÁGUEDA

   

  RECORREGUT.- Benicàssim, l’Agullot pel barranc de les Agulles i creuar la serralada de les Agulles de sud a nord fins el coll i des d’allí tots junts tornarem a Benicàssim. Tot un dia de senders estrets atipat d’emocions i d’amples i captivadores vistes de la mar i la muntanya,

   

  Aquelles persones que no vullguen travessar les Agulles podran anar-hi per un lloc menys emocionant però igualment atractiu.

   

  DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIMECRES 29 DE NOVEMBRE.

 • 6-10
  DES
  41è Aplec excursionista dels PPCC a Reus

  Pendent de decidir

  **** Fatigós

  ENCARREGAT
  AEC Reus


  PREUS PER PERSONA
  -


  TERMINI D'INSCRIPCIÓ
  -


  DISTÀNCIA
  -


  ASCENS ACUMULAT
  -


  DESCENS ACUMULAT
  -


  TEMPS EFECTIU DE MARXA
  -


  DESCRIPCIÓ

  DESEMBRE 06-10 / CAP DE SETMANA I PONT DE LA CONSTITUCIÓ.

  Maria Monzó i Vicent Aparici ★/★★★★★ (Fàcil / Molt fatigós).

   

  XLIè APLEC EXCURSIONISTA DELS PAÏSOS CATALANS A REUS.

   

  L’Aplec s’organitzarà conjuntament per les cinc entitats excursionistes de la capital del Baix Camp: Associació Excursionista Catalunya de Reus, Club Excursionista Reddis, Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms i Secció Excursionista del Reus Deportiu, per delegació de la FEEC.

  Si bé la seva celebració té total autonomia organitzativa, té el suport i forma part de la programació de la iniciativa “Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017”, com a projecte cultural integrant i integrador.

  Les eixides excursionistes que durant l’Aplec es faran, abastaran les Muntanyes de Prades, Serra de Montsant i Serra de Llaberia, visitant alguns dels llocs més emblemàtics de cadascuna d’aquestes contrades. També s’organitzaran dues excursions més senzilles pels voltants de Reus, i pels més agosarats tres sortides a algunes de les vies ferrades més conegudes de la zona.

  A més de les excursions, es celebraran sortides culturals guiades per Reus a llocs com el Centre de Lectura, el Palau Bofarull, Teatre Fortuny, El Círcol o el Pere Mata. Una de les sortides que es preveu que tingui més èxit serà, probablement, la Ruta del Vermut.

   

  Amb suficient antelació es donarà informació més detallada.

 • 16
  DES
  Excursió i dinar de Nadal

  Pendent de decidir

  ** Moderat

  ENCARREGAT
  CEC


  PREUS PER PERSONA
  25


  TERMINI D'INSCRIPCIÓ
  13 des.


  DISTÀNCIA
  -


  ASCENS ACUMULAT
  -


  DESCENS ACUMULAT
  -


  TEMPS EFECTIU DE MARXA
  -


  DESCRIPCIÓ

  DESEMBRE 16 / DISSABTE / 8:00 h – CEC ★ (Fàcil)

   

  MUSEU DE LA VALLTORTA, VISITA A LES PINTURES RUPESTRES I DINAR DE NADAL

   

  El Museu de la Valltorta actua com a centre d'acollida del visitant, proporcionant-li informació sobre la història i els aspectes més interessants del parc cultural. Es tracta d'un centre de la Generalitat Valenciana creat en 1994 per a vetlar per la conservació, l'estudi i la divulgació dels valors de l'art rupestre de la Comunitat Valenciana, reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Mundial l'any 1998, i especialment de l'ubicat en l'entorn del Parc Cultural de la Valltorta–Gassulla. Entre les seues instal·lacions, disposa de dependències de treball, com un laboratori, magatzems i biblioteca, una sala d'exposicions temporals i quatre sales d'exposició permanent, on es presenta una mostra sobre l'art rupestre de la Comunitat Valenciana.

   

  El Museu és a més el punt de partida de les visites guiades als conjunts de pintures rupestres del Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla.

   

  DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIMECRES 13 DE DESEMBRE