27
NOV.
Infantil: Eslida, micro reserves de flora dels barrancs del Fonillet i de L'Oret
9:00 h
Auditori (Autobús)
* Fàcil

ORGANITZA
Merche Izquierdo


PREUS PER PERSONA
6€ xiquets/12 € adults


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
25 de novembre


DISTÀNCIA
11 km


ASCENS ACUMULAT
190 m


DESCENS ACUMULAT
190 m


TEMPS EFECTIU DE MARXA
4:00 h


DESCRIPCIÓ

Itinerari: Eslida - Cova de l’Oret - Barranc de l’Oret - Font de la Figuera - Font del Fonillet - Barranc del Fonillet - Font de Sant Josep - Barranc d’Eslida - Font de Fosques - Eslida.

Eixirem del poble per un camí que va al costat del barranc de L’Oret coincidint amb el GR-36, endinsant-nos poc a poc en la Serra d’Espadà, entre el pic Batalla a dreta i el Puntal de l’Aljub a la nostra esquerra. Ben prompte deixarem de vore els horts i cultius tradicionals, per trovar-nos envoltats de boscos de pins i sureres.

La nostra primera parada será a la cova de l’Oret, tan fantàstica com poc coneguda. Aquesta cova és trova a 10 metres de la pista que va d’Eslida a Ain, però la entrada no està marcada, per la cual cosa no és fàcil de trovar. Amb entrada menuda i una mica escarpada, quan conseguim ficar-nos a l’interior podem gaudir tranquilament de les espectaculars formacions de milers d’anys de treball d’aigua i roca calcària en dissolució, ja que el seu interior és gran i pla. Aprofitarem que ahí estarem una bona estona per esmorzar. Desprès continuarem un poc pel camí i de seguida agafarem una senda que entra dins del barranc de l’Oret, on gaudirem de la seua frondosa vegetació, passarem per la font de la Figuera i continuarem un temps per dins del barranc fins a tornar a eixir a la pista i caminar hasta la font del Fonillet, d’aigua molt estimada pel seu baix contingut en sals minerals. Des d’ací començarem a baixar per pista pels voltants del barranc del Fonillet. Arrivarem a la font de Sant Josep, i per un camí que va pel barranc d’Eslida aplegarem a la font de Fosques, molt prop del poble, a on acabarà la nostra excursió.

Durant tot el recorregut per estes dos micro-reserves de flora és de destacar la presencia de grans eixemplars de surera i la frondosa vegetacio d’ombria mediterranea.

PREINSCRIPCIÓ

Si estas interesat en participar en aquesta excursió, per favor, completa el següent formulari. 
Contactarem amb tu per completar la inscripció en breu. 

Es necessari omplir tots els camps. Al enviar aquest missatge accepta el nostre Avís Legal.