22-30
JUL.
Viatge d'estiu: Cantabria
7:30
Auditori
*** Exigent

ENCARREGAT
Pili Rucio i Paco Ripollés


PREUS PER PERSONA
700


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
9 juliol


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

JULIOL 22-30 / VIATGE D’ESTIU / 07:30 h – CEC ★★/★★★ (Moderada/Exigent)

 

CANTÀBRIA.

 

El viatge d'estiu serà a Cantàbria, on recorrerem alguns dels seus espais naturals protegits i també altres llocs i pobles emblemàtics.

Prenent com a base la localitat costanera de Noja, els primers quatre dies farem les següents excursions:

-Anirem a Santoña a fer la ruta del Monte Buciero y Faro del Caballo, al Parc Natural de las Marismas de Santoña, Victoria y Joyel. Àmplies panoràmiques dels penya-segats, dels aiguamolls i de les platges de Berria i Trengandín.

-Des de l’aparcament dels Collados del Asón farem la ruta Vuelta al Colina, al Parc Natural de los Collados del Asón. Un recorregut circular que permet reconéixer els principals valors naturals, ecològics, etnogràfics i paisatgístics de la comarca. Presenta com peculiaritats més notables l’acció glacial durant l’Era Quaternària, la dinàmica fluvial i els processos càrstics sobre materials calcaris.

-Travessa des d’Oriñón fins a Laredo. Recorregut paral·lel a la mar, per la vessant nord de la muntanya Candina, amb vistes de tota la costa cantàbrica.

-Anirem a Vega de Pas a fer la ruta Riberas de Yera y Aján, a Los Valles Pasiegos. Caminarem a la vora del riu Yera i el seu afluent l’Aján, fins a les obres inconcluses del ferrocarril Santander-Mediterrània, amb el túnel de l`Engaña, el més llarg de l’època.

Ens traslladarem a l’interior, al bonic poble de Liérganes, on ens allotjarem els darrers quatre dies, i farem aquestes excursions pel Parc Natural Saja-Besaya:

-Des de l’àrea de lleure Casa del Monte farem la ruta de los Puentes. Passarem per alguns dels ecosistemes més característics del parc, amb la roureda com a referent, on destaque l’arbre singular el Roble Tumbado. En acabar visitarem el poblet Carmona.

-Anirem a l’aparcament de la Jaya Cruzá a fer la ruta de la Canal de Cureñas. Recorrerem la zona de reserva Cureñas-Canal del Infierno, ascendint pel marge dret del riu Cureñas. Després visitarem el poble Bàrcena Mayor.

Un dia quede lliure, que cadascú podrà dedicar al que vullga: descansar, fer turisme o també fer alguna de les excursions que hi ha als voltants. Liérganes es troba bé comunicat amb tren FEVE i autobús.

El preu inclou el transport amb autobús, allotjament a mitja pensió en habitacions dobles, i les despeses d’organització.

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 09 DE JULIOL.

 

 

DATA

JULIOL 22-30 ★★/★★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Autobús.

PREU

700 €