3
ABR.
TERESA-SENDA DEL RÍO-EL ARCO-FONT DEL BERRO-FONT DEL ROYO.
8
Auditori
** Moderat

ENCARREGAT
-


PREUS PER PERSONA
-


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
-


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

ABRIL 03 / DIUMENGE / 8:00 h – JOSÉ VILLANUEVA ★★ (Moderat).

 

TERESA-SENDA DEL RÍO-EL ARCO-FONT DEL BERRO-FONT DEL ROYO.

 

Interessant ruta per Teresa, comarca de l'Alt Palància.

Eixim des del poble i baixem a buscar la Font del Batán, àrea d'esbarjo i bany, en aquest punt comença la Senda Del Rio, un preciós recorregut al costat del riu Palància.

Trobem el Molino Pernales, creuant una bonica séquia arribem a la fàbrica de llum, està en ruïnes. Arribem al paratge dels Forns d'algeps, restaurats i amb font, prenem la senda de l'Arc i pugem en fort pendent, es creua per davall amb magnífiques vistes des de l'alt: Teresa, Serra d'Espadà, es distingeixen els pics Espadà, La Rápita, Lastra, Alt del Pinar i el Pinar, per l'altre costat Begís, Peña Escabia i Penyes d'Amador.

Comencem de baixada per una preciosa senda, passem per uns tallats de roques a buscar la Font del Berro, seguim a buscar la Font del Royo, sol estar seca, en la part de dalt trobem les ruïnes de la masia.

Continuem baixant, arribant al Molí Pernales, tornem al poble per la Senda del Riu.

Es pot ampliar la ruta per a anar a visitar les trinxeres del Quemado de la Cera, línia XYZ, recentment restaurades, val la pena.

La visita del poble és recomanable: plaça l'església, el magnífic Ajuntament i els safaretjos que curiosament estan en la part més alta del poble.

La ruta transcorre en part pel PR-CV-467, PR-CV-63.2 i algun SL, trobem marques i pals indicadors, no té cap dificultat, només el pas per l'arc és el punt més complicat. Recomane aigua, les fonts fiables estan al principi i final de la ruta.

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DILLUNS 28 DE MARÇ.

 

 

DATA

ABRIL 03 ★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Autobús (30 places).

DISTÀNCIA

13,5 km

ASCENS ACUMULAT

450+140 m

DESCENS ACUMULAT

450+140 m

TEMPS EFECTIU DE MARXA

5:30+1:30 h

PREU SOCI

18 €