12
MARÇ
LA SERRA DE SANT PERE (TRAIGUERA).
7:30
Auditori
** Moderat

ENCARREGAT
-


PREUS PER PERSONA
-


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
-


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

MARÇ 12 / DISSABTE / 7:30 h – AMPARO BIGNÉ I CENTRE CULTURAL TRAIGUERÍ ★★ (Moderat).

 

LA SERRA DE SANT PERE (TRAIGUERA).

 

Ascensió a la Serra de Sant Pere (coneguda popularment així per l’ermita que hi havia al seu cim). El seu nom és serra Major o del Solà.

Durant l’ascens es passarà per la capelleta, una petita construcció, datada el 1613 que pujaven a emblanquinar els mariners de Vinaròs perquè els servís de guia quan estaven dins el mar.

Al punt més alt de la serra (541 m), s’hi troben les restes de l'ermita de Sant Pere, construïda l’any 1369. Hi ha també una cova, a la que es pot baixar. Des d’allí veurem les localitats properes de Traiguera, La Jana i Canet lo Roig i d’altres de més llunyanes.

Tot seguit, seguint la serra en sentit descendent, es visitarà l’Avenc Major, cavitat soterrània a la qual es pot accedir. Continuant el camí, passarem pel Cocó d’Andraca.

Des d’allí, seguint un camí enquitranat, farem cap a l’olivera de Sinfo, exemplar de la varietat farga, premiada com la Millor Olivera Monumental de la Mediterrània.

De tornada a Traiguera passarem per la sénia de Gironi, que servia per a regar un extens hort, i farem cap a la Font de sant Vicent i els safaretjos.

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DILLUNS 07 DE MARÇ.

 

 

DATA

MARÇ 12 ★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Autobus (30 places).

DISTÀNCIA

15,50 km

ASCENS ACUMULAT

400 m

DESCENS ACUMULAT

400 m

TEMPS EFECTIU DE MARXA

4:30 h

PREU SOCI

18 €