27
NOV.
Infantil: Eslida, micro reserves de flora dels barrancs del Fonillet i de L'Oret
9:00 h
Auditori (Autobús)
* Fàcil

ORGANITZA
Merche Izquierdo


PREUS PER PERSONA
6€ xiquets/12 € adults


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
25 de novembre


DISTÀNCIA
11 km


ASCENS ACUMULAT
190 m


DESCENS ACUMULAT
190 m


TEMPS EFECTIU DE MARXA
4:00 h


DESCRIPCIÓ

Itinerari: Eslida - Cova de l’Oret - Barranc de l’Oret - Font de la Figuera - Font del Fonillet - Barranc del Fonillet - Font de Sant Josep - Barranc d’Eslida - Font de Fosques - Eslida.

Eixirem del poble per un camí que va al costat del barranc de L’Oret coincidint amb el GR-36, endinsant-nos poc a poc en la Serra d’Espadà, entre el pic Batalla a dreta i el Puntal de l’Aljub a la nostra esquerra. Ben prompte deixarem de vore els horts i cultius tradicionals, per trovar-nos envoltats de boscos de pins i sureres.

La nostra primera parada será a la cova de l’Oret, tan fantàstica com poc coneguda. Aquesta cova és trova a 10 metres de la pista que va d’Eslida a Ain, però la entrada no està marcada, per la cual cosa no és fàcil de trovar. Amb entrada menuda i una mica escarpada, quan conseguim ficar-nos a l’interior podem gaudir tranquilament de les espectaculars formacions de milers d’anys de treball d’aigua i roca calcària en dissolució, ja que el seu interior és gran i pla. Aprofitarem que ahí estarem una bona estona per esmorzar. Desprès continuarem un poc pel camí i de seguida agafarem una senda que entra dins del barranc de l’Oret, on gaudirem de la seua frondosa vegetació, passarem per la font de la Figuera i continuarem un temps per dins del barranc fins a tornar a eixir a la pista i caminar hasta la font del Fonillet, d’aigua molt estimada pel seu baix contingut en sals minerals. Des d’ací començarem a baixar per pista pels voltants del barranc del Fonillet. Arrivarem a la font de Sant Josep, i per un camí que va pel barranc d’Eslida aplegarem a la font de Fosques, molt prop del poble, a on acabarà la nostra excursió.

Durant tot el recorregut per estes dos micro-reserves de flora és de destacar la presencia de grans eixemplars de surera i la frondosa vegetacio d’ombria mediterranea.