3-4
AGO.
Port de Salau
Auditori
*** Exigent

ENCARREGAT
Gori Dolz


PREUS PER PERSONA
-


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
-


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

AGOST 03-04 / CAP DE SETMANA / 8:00 h – MANOLO BELLIDO ★★★ (Exigent).

 

CAMINS DE L’EXILI: EL PORT DE SALAU.

 

Els ports de muntanya del Pallars Sobirà foren utilitzats per centenars de persones per fugir de l’horror de la Guerra Civil. En aquest recorregut es fa especial referència a l’exili que van haver de viure els habitants d’Alós d’Isil els darrers dies de maig de 1938.

 

Per fer aquest itinerari, aprofitarem la XXXII trobada occitano-catalana que anualment es celebra el primer diumenge d'agost, on es reuneixen catalans i occitans, s'intercanvien formatges i vi, i es canten i ballen cançons tradicionals.

 

Dissabte 03: Com a complement a la Pujada, el dissabte 3 d’agost es faran diverses activitats i actes a Esterri d’Àneu. Nosaltres ens afegirem o be al dinar (de sobaquillo), o be a les 16'30 a la passejada, a partir d'ahi, seguirem el programa fins el ball de plaça a la nit.

 

Diumenge 04: Transllat amb els vehicles fins al refugi del Fornet, on començarem a caminar cap al port de Salau. Tornarem pel matéix camí d’anada.

El camí és marcat en tot el seu trajecte per marques de GR corresponents a una xarxa de connexions interfrontereres entre els GR pirinencs francès i català.

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 19 DE JULIOL.

 

 

DATA

AGOST 03-04 ★★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Cotxes particulars

DISTÀNCIA

8,3 km

ASCENS ACUMULAT

710 m

DESCENS ACUMULAT

710 m

TEMPS EFECRTIU DE MARXA

3:20 h

PREU

110 € (inclou viatge, allotjament i desdejuni)