25
SET.
DIA DE LA MUNTANYA NETA: LÍNIA ELÉCTRICA DE MOLT ALTA TENSIÓ LA PLANA - MORELLA (MAT)
8:00 h
Auditori (Autobús)
** Moderat

ENCARREGAT
CECS


PREUS PER PERSONA
5 €


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
21 Setembre


DISTÀNCIA
14,75 km


ASCENS ACUMULAT
480 m


DESCENS ACUMULAT
480 m


TEMPS EFECTIU DE MARXA
3:45 h


DESCRIPCIÓ

Les línies de molt alta tensió o autopistes elèctriques no són línies de distribució d'energia per donar servei a llars i empreses. Són línies per al transport d'electricitat a grans distàncies, per vendre els excedents d'electricitat, connectant els mercats elèctrics europeus entre si i amb el nord d'Àfrica.

Red Eléctrica de España projecta una línea elèctrica de doble circuit de 400 Kv d'Almassora a Morella, creuant 17 termes municipals de la província de Castelló. Es tracta d'una línia de molt alta tensió (MAT) amb torres de més de 70 metres d'altura amb tallafocs de 50 m i una distància mitjana entre les torres de 450 m.

El traçat proposat per Red Eléctrica afecta llocs emblemàtics de Castelló i a zones de gran interès mediambiental, travessant zones poblades sense respectar la distancia mínima de seguretat actualment recomanada (1 m/kV), en este cas un mínim de 400 m a qualsevol casa habitada. Quins problemes causen les autopistes elèctriques o MAT?

  • Greus danys a la salut humana.
  • Sorolls constants.
  • Pèrdua de qualitat de vida per l'impacte visual i el deteriorament del paisatge.
  • Fort impacte negatiu sobre el desenvolupament turístic.
  • Pèrdua d'usos i de valor de les propietats properes.
  • Danys a la flora, la fauna i als usos forestals.
  • Problemes de seguretat, accidents i incendis.

El recorregut de l'excursió utilitza la sendera de gran recorregut GR 33 i les seues variants, passant per una zona que quedaria afectada en el cas que es portara a efecte el projecte de la MAT.

Itinerari: Capelleta  de Sant Miquelet-Barranc de la Parra-Mas del Geperut-Font d’en Plenes-Mas de Polinàrio-Bassa de les Oronetes-Rambla de la Viuda-Font de la Penella-Barranc del Centenar-Carretera Vilafamés a Costur-Capelleta de Sant Miquelet. L’activitat estarà precedida d’una conferencia el divendres 23 de setembre.

PREINSCRIPCIÓ

Si estas interesat en participar en aquesta excursió, per favor, completa el següent formulari. 
Contactarem amb tu per completar la inscripció en breu. 

Es necessari omplir tots els camps. Al enviar aquest missatge accepta el nostre Avís Legal.